Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2009

Merry Christmas and Happy New Year 2009

Obrazek

*******

6.-7. 12. 2008

2x CACIB Wels Rakousko / Austria

Tentokrát jsme se s Auri vypravili do rakouského Welsu, kde se o jednom víkendu konaly hned dvě mezinárodní výstavy. Oba dny byli přihlášeni jen 3 cardigani (jeden pes a dvě feny).

V sobotu nás posuzoval pan Peter Harsanyi z Maďarska a ve třídě mladých zadal Auri ocenění Výborná 1, Jugendbester (CAJC). Následně Auri porazila velmi pěkného dánského psa ze třídy otevřené a k naší velké radosti tak získala i titul BOB

Obrazek

V neděli potom corgi posuzovala německá rozhodčí Heidi Müller, která Auri opět ve třídě mladých zadala ocenění Výborná 1, Jugendbester (CAJC). Tím Auri splnila podmínky pro udělení titulu Rakouský junior šampion

Na několik fotek i s výsledky posouzených cardiganů se můžete podívat zde

Obrazek

Last weekend we spent in Wels (Austria). There took place two international dog shows. On Saturday Auri won youth class and took CAJC and BOB from hungarian judge Peter Harsanyi. On Sunday judged Mrs. Heidi Müller from Germany. Auri won youth class and took CAJC again and is Austrian Junior Champion now.

Some photos and results you can see here

*******

2.12.2008

Protože nám již přišly průkazy původu štěňátek, rozhodli jsme se, že je novým pánečkům předáme osobně a při té příležitosti také pořídíme nějaké fotečky našeho odchovu. A tak jsme se v neděli 30. listopadu vypravili do Chornice a následně také do Deštné v Orlických horách. Jsme rádi, že mají naši odchovanci tak milující pánečky. 

Jinak co se týče focení, nutno konstatovat, že udržet ty malé temperamentní ďáblíky chvilku v klidu a pořídit alespoň nějaké použitelné fotografie, nebylo vůbec jednoduché. Na prvních dvou fotkách je Bonny, pod  nimi potom Bria.

Obrazek

Obrazek

Last weekend we visited our puppies (B-litter) in their new homes. We are glad to they have so loving homes. Also we took some photos (Bonny - above, Bria below) 

Obrazek

Obrazek

*******

15.11.2008

Mezinárodní výstava psů Praha (rozhodčí Ing. Ivana Síbrtová, CZ)

International dog show Praque (judge Ing. Ivana Síbrtová, CZ)Obrazek

Tentokrát jsme se s několika přáteli vydali na mezinárodní výstavu do Prahy, kde bylo přihlášeno celkem 5 cardiganů - 2 psi a 3 feny. Auri získala v mezitřídě ocenění Výborná 1, CAC. Na závěr porazila fenu ze třídy šampionů a získala tak i CACIB a BOB - Vítěz Prahy.

Několik fotek z výstavy si můžete prohlédnout zde

Odpoledne se potom konala bonitace, kterou jsme také úspěšně zvládli a Auri je nyní chovná.

Auri - intermediate class - Excellent 1, CAC, CACIB, BOB - Praque Winner

Some photos here

Further Auri is a brood bitch now.

Obrazek

*******

18.10.2008

Národní výstava psů Brno (rozhodčí Milan Krinke, CZ)

National dog show Brno, CZ (judge Milan Krinke, CZ)

Na této výstavě už nebyla Auri předvedena ve třídě mladých. Poprvé se prezentovala ve třídě otevřené, kde byla z předvedených fen jednoznačně nejmladší. I přes více než půlroční handicap si Auri ve svých 15 měsících nevedla vůbec špatně, velmi pěkně se předvedla a získala ocenění Výborná 2, Res.CAC.

Na několik fotek z této výstavy se můžete podívat zde

Auri - open class - Excellent 2, Res.CAC  

Some photos from this show here

Obrazek

*******

5.10.2008

Evropská výstava Budapešť Maďarsko (rozhodčí Claus-Peter Fricke, D)

European Dog Show Budapest Hungary (judge Claus-Peter Fricke, D)

Na tuto výstavu jsme se opravdu hodně těšili, byla to naše první velká výstava. Ale už podle problémů s registracemi a platbami jsme očekávali, že to vše neproběhne bez problémů. A bohužel jsme také patřili k těm vystavovatelům, na které udělali organizátoři velmi špatný dojem. 

Jinak na samotné posuzování budeme vzpomínat zcela určitě kladně. Měli jsme také možnost vidět velmi pěkné jedince. Celkem bylo přihlášeno 27 cardiganů - 15 psů a 12 fen. Auri byla ve třídě mladých, což byla nejpočetnější třída (bylo zde přihlášeno a předvedeno celkem 5 fen), získala ocenění Výborná a celkově skončila krásném 2. místě.  

Auri - youth class - Excellent 2 (5 dogs in the class)

Obrazek

*******  

28.9.2008

Včera měla štěňátka 5 týdnů a rostou jako z vody.

Puppies are 5 weeks old.

Obrazek

******* 

27.9.2008 Klubová výstava britských pasteveckých plemen Tulln Rakousko

Club show - Austrian Club of British Pastoral Breeds Tulln Austria

(rozhodčí / judge M. Kavcic, SLO)

Tentokrát jsme se s Auri vypravili do rakouského Tullnu, kde se při mezinárodní výstavě konala také klubová výstava britských pasteveckých plemen. Přestože jsme měli v plánu absolvovat obě výstavy, zúčastnili jsme se nakonec jen výstavy klubové, která se konala v sobotu. Auri se paní rozhodčí velmi líbila, dostala ve třídě mladých moc pěkný posudek a ocenění Vorzüglich 1, Jugendbester a Jugendsieger Tulln (Výborná 1, Nejlepší mladá fena a Junior vítěz Tullnu).

Fotečky z výstavy zde

Obrazek

Auri - junior class - Excellent 1, Junior CC, Junior winner Tulln  

Photos here

Obrazek

*******

18.9.2008

Dnes nám přišla obálka, kde nám Slovenská kynologická jednota potvrdila, že Auri je oficiálně Slovenský šampión krásy mladých. 

Obrazek

Today we received a letter from Slovenská kynologická jednota, Auri is officialy Slovakian junior champion now.

*******

14.9.2008 Krajská výstava psů Dolní Benešov (rozhodčí Andráš Polgár, CZ)

Regional dog show Dolní Benešov (judge Andráš Polgár, CZ)

Auri dostala od pana rozhodčího velmi pěkný posudek a ocenění Výborná 1, Vítěz třídy mladých. V závěrečné soutěži o nejlepší mladou fenu výstavy již vybrána nebyla. Další fotečky z výstavy najdete zde a na fotečky, které nám poskytla p. Špičková se můžete podívat zde 

Obrazek

Auri - youth class - Excellent 1, Junior class winner

Some photos here and photos from Mrs. Špičková you can see here

Obrazek

*******

6.9.2008 Oblastní výstava německých ovčáků Horní Suchá (rozhodčí J. Stebel)

Regional special dog show - german shepherds Horní Suchá (judge J. Stebel)

Tentokrát jsme pro změnu vyrazili na speciální výstavu německých ovčáků. Apol (Apol Kasmir Moravia) se zúčastnil své první výstavy a získal ve třídě mladých ocenění velmi dobrý (nejlepší možné ocenění v této třídě) a skončil celkově třetí. 

Apol Kasmir Moravia - youth class - 3rd place at his first dog show

*******

30.8.2008 Mezinárodní výstava psů Mladá Boleslav - rozhodčí T. Havelka, SK

International dog show Mladá Boleslav - judge Tibor Havelka, SK

Mezinárodní výstavy psů Interdog Bohemia v Mladé Boleslavi se zúčastnilo celkem 6 cardiganů. Auri získala ve třídě mladých ocenění Výborná 1, CAJC a následně také titul Vítěz plemene - BOB. V závěrečné soutěži o BIG byla navíc vybrána do užšího finále. Na stupně vítězů se však již nedostala. Fotku nám poskytl pan Dřevíkovský. Děkujeme

Obrazek

Auri - youth class - Excellent 1, CAJC and BOB

Thanks Mr. Dřevíkovský for photo.

*******

23. 8. 2008  Máme štěňátka! We have puppies!

Dnes se konečně štěňátka narodila, máme jednu fenečku a jednoho pejska.

Obrazek

Puppies are born. We have one girl and one boy.

Obrazek

*******

16. - 17. 8. 2008 MVP Bratislava Duodanube 2008

O tomto víkendu jsme se s Auri vydali do Bratislavy, kde se konaly 2 mezinárodní výstavy. V sobotu nás posuzovala paní rozhodčí Judith Korózs-Papp z Maďarska a zadala Auri ocenění Výborná 1, CAJC a BOB. Zúčastnili jsme se také závěrečných soutěží, kde jsme však již vybráni nebyli.

 Obrazek

V neděli dostala Auri od rakouského rozhodčího Erwina Deutschera vynikající posudek a taktéž ocenění Výborná 1, CAJC a BOB. Současně tím splnila podmínky pro udělení titulu Slovenský šampion krásy mladých.

Obrazek

V závěrečné soutěži o BOG byla navíc Auri vybrána do užšího finále mezi několik nejlepších představitelů plemen I. FCI skupiny. Na stupně vítězů se však už bohužel nedostala. I tak to byl pro nás velmi úspěšný víkend.

Obrazek

Big success in Slovakia - International dog shows Bratislava Duodanube 2008

This weekend we spent in Bratislava, there took place two international dog shows. On Saturday Auri won youth class and got CAJC and BOB from hungarian judge Judith Korózs-Papp. On Sunday judged Mr. Erwin Deutscher from Austria and Auri was awarded CAJC and BOB too. By this Auri finished another title - Slovakian Junior Champion. 

Obrazek

*******

9.8.2008

Klubová výstava ČR/Club show CZ - Welsh corgi cardigan, Welsh corgi pembroke a Australský kelpie (Slavkov u Brna)

Dnes jsme se s Auri zúčastnili klubové výstavy Welsh corgi a kelpie klubu CZ, která se konala v nádherném prostředí slavkovského zámku. Plemeno australský kelpie a třídy štěňat a dorostu obou plemen corgi posuzoval slovenský rozhodčí Ing. Jaroslav Matyáš. Zbývající třídy (tedy i nás) posuzoval rozhodčí Kim V. Nielsen z Dánska. Celkově bylo na akci přihlášeno a posouzeno přes 100 zástupců všech 3 plemen. Auri získala ve třídě mladých ocenění výborná a skončila celkově třetí z celkového počtu 4 posouzených fen, hned za Xtacee Filofany Peek A Boo, která letos ve Stockholmu na světové výstavě získala titul reserve Junior World Winner 2008. I proto, že jsme současně dostali pěkný posudek, považujeme toto umístění za úspěch.

Všem kamarádům a známým k dosaženým úspěchům gratulujeme.

Na fotečky se můžete podívat zde

Obrazek

Auri - junior class - Excellent 3 (4 dogs in the class) - judge Kim V. Nielsen, DK

Congratulate all our friends for nice successes in this show.

Some photos from this show you can see here

*******

3.8. 2008

Skvělá zpráva - Indo Starý Samotár (budoucí otec našich štěňátek) vyhrál Klubovou výstavu a získal ocenění VA1 - Klubový vítěz 2008. Gratulujeme

Big success - Indo Starý Samotár (sire of our future litter) won Club show and became Czech club winner 2008. Congratulations

*******

26.7.2008 Zde se můžete podívat na fotky z výletu do Ošíkova, který jsme podnikli 11.7.2008. Fotky ze společné procházky pořídila Zuzka Černá. Děkujeme

Obrazek

26.7.2008 Some photos from the trip to Ošíkov you can see here. Thanks Zuzka Černá for photos.

*******

25.7.2008 Na rajče byla přidána nová fotogalerie - fotky z Intercanisu v Brně nám poskytli Pepa Škůrek a manželé Fuglevičovi. Děkujeme

25.7.2008 New photos from International dog show - Intercanis Brno you can find here. Thanks Pepa, Marta and Jarek for this photos.

*******

21.7.2008 Ultrazvukem potvrzena březost feny Žanka Šešulka.

Čekáme min. 3 štěňátka. Narození štěňat očekáváme v polovině srpna.

Více informací zde

21.7.2008 We expect puppies - german shepherd - more informations about expected litter you can find here

*******Obrazek

12.7.2008 Pasení Martínkovice u Broumova (rozhodčí Josef Škůrek, CZ)

Poprvé jsme se zúčastnili akce v pasení a samozřejmě nás zajímalo, jestli naše malá cardiganka má k pasení vůbec vlohy. Auri viděla ovečky poprvé v životě a byla z nich doslova nadšená. Dokonce hned na první pokus úspěšně složila zkoušku vloh k pasení (ZVOP). Protože se Auri pasení velice líbilo, určitě brzy navštívíme ovečky znovu, jen musíme do té doby zapracovat na poslušnosti, ta je, jak jsme zjistili, při pasení opravdu důležitá. 

Fotky nám poskytla Eva Komínková, děkujeme.

Obrazek

12.7.2008 Herding - Martínkovice u Broumova, CZ (judge Josef Škůrek, CZ)

Auri passed an examination of herding talent (ZVOP). Thanks Eva Komínková for photos. 

Obrazek

*******

6.7.2008 Beskidzka wystawa psów rasowych Ustroń Polsko (rozhodčí Justyna Jezieniecka-Kulik, PL)

Opět jsme se vypravili do Polska, tentokrát na národní výstavu všech plemen v Ustroni. Auri získala ocenění Výborná 1, Vítěz třídy mladých a BOB Junior a tím současně splnila podmínky pro přiznání titulu Polský junioršampion.

Na několik fotek z výstavy se můžete podívat na rajčeti

Obrazek

6.7.2008 National dog show Ustroń Poland (judge Justyna Jezieniecka-Kulik, PL)

Auri - Excellent 1, Junior winner, BOB Junior (Polish Junior Champion)

Some photos from this show you can find here

Obrazek

*******

29.6.2008 Miedzynarodowa wystawa psów rasowych Krakow Polsko (rozhodčí Tibor Gellen, Maďarsko)

Auri vyhrála třídu mladých a získala ocenění Vítěz třídy mladých a dále BOB Junior. Zúčastnili jsme se také závěrečné soutěže o Nejlepšího juniora výstavy, kde jsme však již vybráni nebyli.

Obrazek

29.6.2008 International dog show Krakow Poland (judge Tibor Gellen, Hungary)

Auri - Excellent 1, Junior winner and BOB Junior

*******

28.6.2008 Mezinárodní výstava psů všech plemen - Intercanis Brno (rozhodčí Edith Soltesz, A)

S Auri jsme se zúčastnili naší první výstavy v České republice a dostali jsme ocenění V1, CAJC. Fotografie pořídila Ing. Karolina Vašíčková, které za to tímto děkuji. Na další její fotografie z Intercanisu se můžete podívat zde

Obrazek

28.6.2008 International dog show - Intercanis Brno (judge Edith Soltesz, A)

Auri won youth class and got CAJC. I thank my friend Ing. Karolina Vašíčková for a photos. Other her photos from this show you can find here.

Obrazek

*******

15.6.2008 Dnes byla nakryta fena Žanka Šešulka psem Indo Starý Samotár - několikanásobný vítěz třídy, Klubový vítěz 2007 - VA1, CAC, NV, CACIB, BOB, splněny podmínky pro udělení titulu Šampion ČR, 1. třída chovnosti 5JX1/P, zkoušky: ZVV1, FPr1, IPO1. Více informací najde na stránce Štěňata.

Obrazek

*******

6.6.2008 Celoštátna výstava psov Senec - Slnečné jazerá Slovensko (rozhodčí Jadwiga Niciewicz, PL)

Tentokrát jsme se s několika přáteli a jejich německými ovčáky a lhasa apso vypravili na výstavu do Sence. Auri dostala velmi pěkný posudek a ocenění ve třídě mladých - V1, CAJC. Ani němečtí ovčáci se neztratili - obě sestry Finna i Fren Hartis Bohemia vyhrály své třídy a dostaly ocenění V1, CAC.

Obrazek

Další fotografie z výstavy v Senci najdete zde

6.6.2008 National dog show Senec Slovakia (judge Jadwiga Niciewicz, Poland)

Auri got very nice judgement. She won youth class and got CAJC.

Some photos here

*******

24.5.2008 Krajowa Wystawa Corgi Racibórz Polsko (rozhodčí Fran Fricker, VB)

S Auri jsme se zúčastnili naší první výstavy cardiganů. K naší radosti se Auri líbila a získala ocenění Výborná 1., Vítěz třídy mladých, Nejlepší Junior v rase.

Na několik fotografií z výstavy se může podívat na rajčeti.

Obrazek

24.5.2008 Welsh Corgi National Show Racibórz Poland (judge Fran Fricker, GB)  

Auri won youth class, got her first Junior winner (gold medal) and BOB Junior.

Obrazek

Some photos here

*******

17.5.2008 KK- Neředín - Žanetka (Žanka Šešulka) úspěšně složila zkoušku FPr1 (rozhodčí Alois Pouč)