Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
Veselé Vánoce a šťastný nový rok

 

Merry Christmas and Happy New Year 

 

Obrazek

*******

11.11.2009

Auri byla v Lotyšsku úspěšně nakryta Dumbem (Catellus Dark Dorian). Pokud vše půjde dobře, štěňátka se narodí v polovině ledna příštího roku. Držte nám palce! Více informací najdete v oddíle Štěňata.

Fotky z našeho pobytu v Lotyšsku najdete zde

Auri was mated to  Dumbo (Catellus Dark Dorian) in Latvia. More information about expected litter you can find under Puppies. Cross fingers that puppies will be born!

Some photos from our staying in Latvia here

*******

27.10.2009

Auri je oficiálně Lotyšský šampion

Auri is Latvian champion officially

Obrazek

*******

17.10.2009

Máme doma další šampionku! We have second champion bitch at our kennel!

Na národní výstavě v Brně naše fena německého ovčáka Žanka Šešulka získala od českého rozhodčího Otakara Vondrouše ve třídě pracovní vynikající posudek a ocenění Výborná 1, CAC a Národní vítěz. Tím současně splnila podmínky pro udělení titulu Český šampion! Máme z toho opravdu velikou radost. Fotky nám poskytl Pepa Škůrek. Děkujeme.

 

ObrazekObrazek







National dog show Brno, CZ - our german shepherd Žanka Šešulka won working class and got CAC and National winner under judge Otakar Vondrouš, CZ. She is new Czech champion now! We are so proud of her. I would like to thank our friend Josef Škůrek for this nice photos.

Obrazek

******

8.10.2009 Světová výstava psů / World dog show Bratislava, SK

(rozhodčí / judge Kari Järvinen, FIN)

9.10.2009 Klubová výstava / Club show - Slovakian welsh corgi club

(rozhodčí / judge Barbara Müller, CH)

Nenechali jsme si ujít největší letošní svátek vystavovatelů a stejně tak jako více než 20 tisíc vystavovatelů z celého světa jsme se zúčastnili světové výstavy psů konané tentokrát v Bratislavě. Bohužel musím říct, že mě úroveň této výstavy zklamala. Kruhy byly malé a málo bylo i místa okolo nich, zato lidí a psů bylo velké množství, takže v halách bylo chvílemi nedýchatelno. Od akce takového významu jsem čekala mnohem víc, i s ohledem na to, že Slovenská kynologická jednota prezentovala tuto akci jako největší výstavu v historii FCI. Nutno však dodat, že toho, že jsme jeli, vůbec nelituji. Měla jsem možnost vidět několik opravdu úzasných cardiganů. Přihlášeno jich bylo přes 60, což je na naše poměry úctyhodné číslo. Den poté se konala klubová výstava slovenského klubu welsh corgi, kde již bylo přihlášeno "pouze" 32 cardiganů. Auri byla oba dny přihlášena do třídy otevřené, protože v době, kdy jsem ji hlásila, ještě nebyla šampionkou a po zisku šampionátů jsem ji již nechtěla přeřazovat z jedné třídy do druhé. Oba dny získala celkem pěkné posudky, ale ve velmi silné konkurenci se na přední místa ani jeden den neprosadila.

Auri - open class - without placement at both that shows

*******

4.10.2009

Národní výstava psů / National dog show Rybnik, PL

(rozhodčí / judge Krystyna Szulc, PL)

Na národní výstavu v polském Rybniku byli přihlášeni celkem 3 cardigani (1 pes a 2 feny). Auri získala ve třídě šampionů ocenění Výborná 1, CWC a splnila tak podmínky pro přiznání titulu Polský šampion.

Auri - champion class - Excellent 1, CWC. She is a new Polish champion now.

Obrazek

*******

 3.10.2009

Klubová výstava Rakouského klubu britských pasteveckých plemen, Tulln

Club winner show - Austrian Club of British Pastoral Breeds Tulln, Austria

(rozhodčí / judge Sylvia Schaffer, A)

Letos již podruhé jsme se s Auri zúčastnili klubové výstavy pořádané Rakouským klubem britských pasteveckých plemen. Jednalo se o letošní nejprestižnější rakouskou klubovou výstavu, neboť na ní byl zadáván titul Klubový vítěz. Výstava se tentokrát konala  nedaleko českých hranic, a to ve známém veletržním městě Tulln. Naše Auri byla přihlášená jako jediný corgi, což mě hodně překvapilo. Na tak významnou výstavu nepřijel nejen žádný jiný cardigan, ale dokonce ani žádný pembroke. Auri se rakouské paní rozhodčí velmi líbila a získala ve třídě šampionů velmi pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CACA, Klubový vítěz a BOB.

Auri - champion class - Excellent 1, CACA, Club winner and BOB

Obrazek

*******
26.9.2009

Provedla jsem na našich stránkách několik úprav. Nejdůležitější je, že informace o Auri již nenajdete na její samostatné stránce, ale v oddíle Naši cardigani.

There are some changes on our website. The most important change is that information about Auri you can see under Our cardigans.

*******

5.-6.9.2009

Další výprava do Pobaltí - Vilnius, Litva

We went to Baltic again.  It was Vilnius in Lithuania this time

Opět jsem se s Auri vypravila do Pobaltí, tentokrát do Litvy, kde se v hlavním městě Vilniusu konaly o jednom víkendu hned dvě národní výstavy. V sobotu byli přihlášeni jen 2 cardigani - jeden pes a naše Auri. Cardigany posuzovala paní rozhodčí Kornelija Butrimova z Litvy, od které získala Auri ve třídě otevřené ocenění Výborná 1, CAC, Nejlepší fena. Ziskem tohoto CACe se Auri stala zároveň Šampionem Litvy, a to díky reciproční dohodě mezi ČMKU a Litevskou kynologickou organizací. Protože Auri splnila podmínky pro udělení šampionátu všech 3 pobaltských zemí, stala se současně také Baltským šampionem.

Nedělní národní výstavy jsme se nezúčastnili. Místo toho jsem Auri přihlásila na historicky první klubovou výstavu welsh corgi konanou v Litvě, kterou posuzoval polský rozhodčí Jerzy Olszewski. Výstava byla výborně připravená a probíhala ve velmi přátelské atmosféře. Přihlášeni byli celkem 3 cardigani (1 pes a 2 feny), nakonec se však jako jediná fena prezentovala naše Auri, která se panu rozhodčímu líbila a získala ocenění Výborná 1, CAC, Klubový vítěz.

Obrazek

Fotky z výstav zde

Na zpáteční cestě jsme navštívili koncentrační tábor v polské Oswiecimi (Auschwitz), kde v nelidských podmínkách žilo a také umíralo obrovské množství zajatců.

Fotky z polské Osvětimi zde

We went to Baltic at the weekend again. We went to Vilnius (capital of Lithuania) this time and we could enjoy great success again.

On Saturday at national dog show - Auri won open class and got CAC and Best Bitch under judge Kornelija Butrimova from Lithuania. By winning this CAC is Auri new Lithuanian champion and Baltic champion now.

On Sunday at first corgi club show in Lithuania - Auri won open class again and got CAC and became Lithuanian club winner. Judge - Jerzy Olszewski from Poland.  

Photos from shows and some photos of Vilnius you can see here

We visited concentration camp Auschwitz in Poland when we went home from Lithuania. Some photos of this camp here

*******

4.9.2009

Auri je oficiálně Estonský šampion

Auri is Estonian champion officially

Obrazek

 

*******

31.8.2009

Včera jsme navštívili chovatelskou stanici Od Belinky, kde se 17.8.2009 narodila 4 nádherná štěňátka šeltií. Více informací najdete zde

Obrazek

We visited czech kennel Od Belinky yesterday. There were born 4 beautiful sheltie puppies. They are two weeks old now. Some of them are still available. More information you can see here

Obrazek

*******

29.8.2009

Mezinárodní výstava psů / International dog show Mladá Boleslav, CZ

(rozhodčí / judge Jadwiga Niciewicz, PL)

Letošní výstavy Interdog Bohemia v Mladé Boleslavi se zúčastnilo 5 cardiganů (2 psi a 3 feny). Auri získala ve třídě šampionů od polské paní rozhodčí vynikající posudek a ocenění Výborná 1, CAC a stala se tak čekatelkou titulu Český grandšampion. Následně získala i titul CACIB.

Auri - champion class - Excellent 1, CAC, CACIB

Obrazek

*******

8.8.2009

Konečně jsme aktualizovali stránku Štěňata. Najdete v ní informace týkající se plánovaného krytí Auri v Lotyšsku.

We have finally updated our web. More informations about mating Auri in Latvia you can see in Puppy page.

*******

2.8.2009

Národní výstava psů Zakopane, Polsko (rozhodčí Marek Slowik, PL)

National dog show Zakopane, Poland (judge Marek Slowik, PL)

Tentokrát jsme se vypravili do Polska, kde se v nádherném prostředí pod Tatrami v pěkně upraveném biatlonovém areálu Koscielisko - Kiry konala národní výstava psů. Celkem bylo přihlášeno pouze 508 psů. Naše Auri byla jediný přihlášený cardigan a poprvé ve třídě šampionů získala od polského pana rozhodčího ocenění Výborná 1 (velmi pěknou zlatou medaili), CWC, NDSwR (nejlepší dospělá fena v rase) a BOB. Byl to velmi příjemně strávený den. Jediné, co nám zkazilo radost z výletu, byly zácpy na polských silnicích, díky kterým trvala cesta zpět domů téměř 7 hodin, místo původně plánovaných 4 hodin.  

ObrazekObrazekObrazek

Další fotečky zde

Auri - champion class - Excellent 1, CWC, Best Bitch, BOB

Obrazek

More photos here

*******

25.-26.7.2009

Velký úspěch v Pobaltí  / Big success in Baltic 

Už když jsme si Auri přivezli, měla jsem v plánu, že se do Pobaltí co možná nejdříve vrátíme.Když se mi tedy naskytla možnost zúčastnit se v průběhu jednoho víkendu hned dvou národních výstav ve dvou pobaltských státech, neváhala jsem. Cestovali jsme autobusem a cesta byla opravdu hodně nároč, celkem jsme totiž urazili přes 3 tisíce kilometrů. Do již téměř plně obsazeného autobusu jsem s Auri nastupovala ve čtvrtek před půlnocí v Brně. Vyhrazenou jsme měly dvousedačku až úplně vzadu, to jsem však ještě netušila, že střecha autobusu netěsní. A protože nás v průběhu cesty několikrát zastihl déšť, stihly jsme se přímo v autobuse i “osprchovat”. Naštěstí to byl jediný zádrhel, který na nás po cestě čekal.

Do estonského Haapsalu, kde se v sobotu konala Národní výstava psů, jsme dorazili někdy po půlnoci a měli jsme tak docela velkou časovou rezervu, dokonce jsme tam dorazili jako úplně první. Výstava se konala v nádherném prostředí, v prostorách nějaké starodávné zříceniny. Počtem přihlášených psů mi tato výstava připomínala spíš nějakou větší českou krajskou výstavu, přihlášeno bylo totiž celkem jen 736 psů. Auri byla jediný přihlášený cardigan. Paní rozhodčí Willemine van Deijl z Holandska, která nás ten den posuzovala, zadala Auri oceněVýborná 1, SERT (CAC) a BOB.

Obrazek

Po výstavě nás čekal přesun do lotyšského hlavního města Rigy, kde jsme měli zařízené ubytování. Do hotelu jsme dorazili kolem půlnoci a do postele jsme se dostali až asi v jednu hodinu v noci. Protože budíček byl už v šest hodin, příliš jsme se nevyspali. V neděli ráno jsme vyrazili do Marupe, kde se konala taktéž Národní výstava psů. Cesta naštěstí trvala asi jen hodinu. Na tuto výstavu bylo přihlášeno celkem 717 psů, z toho 4 cardigani (1 pes do třídy šampionů, Auri ještě s jednou fenou do třídy otevřené a jedna fena do třídy šampionů). Ten den nás posuzovala paní rozhodčí Olga Kojevnikova z Běloruska a Auri se jí opravdu moc líbila. Nepoznali jsme to z posudku, ten jsme bohužel nebyli schopni přeložit, ale paní rozhodčí nám to dala dostatečně najevo. Nejdříve zadala Auri oceněVýborná a nechala ji vyhrát třídu otevřenou. Zadala jí i certifikát kvality, to je ocenění, které může rozhodčí v Lotyšsku zadat jakémukoli psovi nebo feně, který se mu líbí. Následně ohodnotila Auri jako nejlepší dospělou fenu a zadala jí titul CAC (ten se v Lotyšsku i Estonsku na rozdíl od České republiky nezadává v každé třídě, ale zadává se jen jeden pro nejlepšího psa a jeden pro nejlepší fenu). Když Auri získala i titul BOB, měli jsme z toho opravdu velikou radost. To však ještě nebylo všechno. Stejná paní rozhodčí posuzovala i závěrečnou soutěž o nejlepšího psa I. FCI skupiny a vybrala Auri na úžasné čtvrté místo!

Obrazek

Protože má Česká republika jak s Estonskem tak s Lotyšskem podepsánu reciproční dohodu, stala se Auri ziskem již jednoho titulu CAC v obou zemích Estonským i Lotyšským šampionem. Naše cesta do Pobaltí tak byla tedy velmi úspešná a dopadla nad naše očekávání.

Fotečky zde

V Marupe jsme se navíc potkali s panem Tropsem a jeho úžasným psem Dumbem (Catellus Dark Dorian), o kterém jsme uvažovali jako o vhodném krycím psovi. Jakmile jsem Dumba uviděla, bylo rozhodnuto, Auri nakryjeme s ním. Krytí je domluvené, tak teď už jen zbývá, aby Auri začala hárat. Pokud vše půjde podle plánu, krytí se uskuteční v říjnu. Více informací o plánovaném krytí bude již brzy zveřejněno v oddíle Štěňata.

We went to Baltic at the weekend.

Saturday - National dog show Haapsalu, Estonia - Auri got Excellent 1, SERT (CAC) and BOB. Judge Willemine van Deijl, Holland.

Sunday - National dog show Marupe, Latvia - Auri took Excellent 1, Certificate of quality, CAC and BOB. In addition to this success she wins 4. Best In Group! Judge Olga Kojevnikova, Belarus.

Obrazek

By winning this two CAC´s in this two countries Auri is a new Estonian and Latvian Champion now.

Photos here

We have also new breeding plans. We will breed Auri to Dumbo (Catellus Dark Dorian). We expect mating in October. More informations about this combination will come soon. If you are interested in a puppy, feel free to contact us.

*******

19.7.2009

Klubová výstava Welsh corgi a kelpie klubu Mladá Boleslav

Czech club show Mladá Boleslav, CZ

(rozhodčí / judge Edith Soltesz, A)

Přestože nás v podstatě celý víkend zlobilo počasí, neboť chvílemi silně pršelo a výstaviště se proměnilo v zablácenou louku, měli jsme možnost prožit velmi příjemné setkání s mnoha přáteli. Co se týká účasti, tak ta byla na letošní klubové výstavě mnohem menší než loni, přihlášeno bylo jen 14 cardiganů (4 psi a 10 fen). 

Auri se na této výstavě opravdu dařilo, nejdříve vyhrála třídu otevřenou a získala ocenění Výborná 1, CAC. Následně porazila své 2 konkurentky a získala titul Klubový vítěz. Ale to ještě nebylo všechno. Auri k našemu obrovskému nadšení vybojovala ve svých teprve dvou letech i titul BOB - Vítěz plemene! Je to pro nás zatím největší vystavovatelský úspěch.

Další fotečky i s výledky najdete zde

Obrazek

Auri - Excellent 1, CAC, Czech club winner and BOB - Best of Breed ! 

(14 cardigans in the show). We feel excited and we are so proud of our lovely girl. This is really great success for us.

More photos here

Obrazek

*******

18.7.2009

Národní výstava psů / National dog show Mladá Boleslav, CZ 

(rozhodčí / judge Ing. Ivana Síbrtová, CZ)

Národní výstavy v Mladé Boleslavi se zúčastnilo celkem 11 cardiganů (5 psů a 6 fen). Auri byla přihlášena do třídy otevřené a získala od paní rozhodčí pěkný posudek a ocenění Výborná 2, Res. CAC.

Auri - open class - Excellent 2, Res. CAC

Obrazek

Na několik dalších fotek Auri, které pro nás pořídil David Novosád, se můžete podívat zde

Some another photos of Auri you can see here. Author - David Novosád

*******

17.7.2009

Z Českomoravské kynologické unie přišel Auri potvrzen titul Český šampion.

Auri is officially Czech champion now.

Obrazek

*******

7.7.2009

Auri je oficiálně Rakouský junior šampion.

Auri is officially Austrian junior champion now.

Obrazek

*******

5.7.2009

Národní výstava psů Bielsko - Biala, Polsko (rozhodčí Ewa Buklad, PL)

National dog show Bielsko - Biala, Poland (judge Ewa Buklad, PL)

První červencovou neděli jsme se vydali do Ustroně, kde polský oddíl Bielsko - Biala pořádal již 35. národní výstavu psů. Přihlášeni byli jen 2 cardigani (pes ve třídě mladých a naše Auri naposledy v mezitřídě). Auri se paní rozhodčí zřejmě moc nelíbila. Získala sice pěkný posudek a ocenění Výborná 1 (zlatou medaili) a dokonce i titul Nejlepší dospělá fena v rase, nebyl jí však udělen titul CWC (čekatelství polského šampionátu). Proč jí titul zadán nebyl, jsme se bohužel od paní rozhodčí nedozvěděli. Tento polský systém, kde je možné, aby vítěze plemene (titul BOB) dostal pes, který nezískal ani titul CWC, jsme nepochopili. V Polsku je tedy teoreticky možné, aby titul nejlepší pes výstavy (BIS) získal pes, kterému rozhodčí nezadal titul CWC, neboť tento pes není podle rozhodčího vhodným kandidátem na polského šampiona krásy, přesto je takový pes poslán do závěrečných soutěží reprezentovat své plemeno. Divné, ale je to tak.

Fotečky zde

Obrazek

Auri - intermediate class - Excellent 1 (gold medal) and Best bitch

Some photos here

*******

27.6.2009

Mezinárodní výstava psů Intercanis Brno (rozhodčí Milan Krinke, CZ)

International dog show Intercanis Brno, CZ (judge Milan Krinke, CZ)

Této výstavy se zúčastnilo celkem 10 cardiganů (2 psi a 8 fen). Auri získala v mezitřídě ocenění Výborná 1, CAC, CACIB a následně vybojovala i titul BOB. Měli jsme také úspěch i v závěrečných soutěžích, kde slovenský rozhodčí Tibor Havelka vybral Auri do užšího výběru několika nejlepších jedinců I. FCI skupiny. A aby toho nebylo málo, Auri na této výstavě splnila podmínky pro udělení titulu Český šampion. Máme z toho opravdu velkou radost.

Fotečky zde

Auri - intermediate class - Excellent 1, CAC, CACIB, BOB (10 cardigans in the show). Auri is a new Czech champion now. We are so proud of her.

Some photos here

Obrazek

*******

21.6.2009

Krajská výstava psů / Regional dog show Lanškroun, CZ

(rozhodčí / judge Ing. Jaromír Dostál DrCs., CZ)

Na 2. ročník Zemské koruny, jak se tato výstava nazývá, byl přihlášen jeden cardigan (naše Auri) a 5 pembroků. Auri se panu rozhodčímu velice líbila a ve třídě otevřené získala vynikající posudek a ocenění Výborná 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz. 

Obrazek

Fotečky i s výsledky posouzených corgi najdete zde

Auri - open class - Excellent 1, Class winner, Regional winner

More photos here

*******

13.6.2009

Bonitace německých ovčáků Stará Ves u Rýmařova

Judgement - German Shepherds Stará Ves u Rýmařova, CZ

(rozhodčí / judge Ladislav Šafář, CZ; figurant David Polzer, CZ)

Bonitace jsme se zúčastnili se Žanetkou (Žanka Šešulka), která měla letos absolvovat přebonitaci. Žanetka nám udělala velikou radost, předvedla velmi pěknou obranu s rychlým pouštěním a pevným dohlídáním a zaslouženě získala doživotní bonitaci (1. třídu chovnosti) a bonitační kód 5JI 1/P.

Obrazek

Cestou zpět jsme se zastavili v Pňovicích, kde jsme navštívili Kupcovi a Aronka (Aron Kasmir Moravia) z našeho prvního vrhu. Bylo vidět, že se Aronkovi daří dobře a páníčci ho mají moc rádi. Máme z toho opravdu radost.

Obrazek

Aron Kasmir Moravia (22 měsíců / 22 months)

Our german shepherd Žanka Šešulka is a brood bitch definitely (for live). We are so proud of her.

Of even date we visited Aron Kasmir Moravia from our A-Litter, who lives in a village Pňovice with his own family. He looks very nice and we are glad to he has so loving home. 

*******

30.5.2009

II. národní výstava corgi Racibórz, Polsko (rozhodčí Janusz Opara, PL)

II. national corgi show Racibórz, Poland (judge Janusz Opara, PL)

Na tuto výstavu jsme se opravdu hodně těšili, protože jsme se zde měli potkat s několika milými přáteli a chovateli corgi. Hned ráno nás však zastihl silný déšť a jen díky naší kamarádce Martě a jejich stanu jsme nezmokli, za což jí tímto ještě jednou děkujeme. Kolem poledne naštěstí přestalo pršet a dokonce se chvílemi ukázalo i sluníčko.

Celkem bylo přihlášeno 18 cardiganů (8 psů a 10 fen). Auri jsem tentokrát přihlásila do třídy otevřené, kde jsme se potkali s velkou konkurentkou tříletou Kropkou (Uszaki Billie Holiday) loňskou vítězkou BIS této výstavy. A dopadlo to přesně podle našeho očekávání, Kropka nás porazila, takže jsme skončili druzí se stříbrnou medailí a oceněním borná 2.

Více fotek zde

Obrazek

I přes dopolední déšť se akce vydařila, stejně jako loni byla výstava velmi dobře zorganizovaná, panovala úžasná atmosféra a všichni jsme si odvezli kromě milých vzpomínek i krásné upomínkové předměty. Pokud to bude příští rok jen trochu možné, dalšího ročníku se opět rádi zúčastníme.  

Auri - open class - Excellent 2 

More photos here

Obrazek

*******

16.-17.5.2009

Duo CACIB Budapest, Maďarsko / Hungary

Celý víkend jsme strávili s několika přáteli v Budapešti, kde se konaly dvě mezinárodní výstavy. V sobotu byla jediný přihlášený a předvedený cardigan naše Auri, která získala v mezitřídě od maďarského rozhodčího Pétera Harsányiho velmi pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CAC, CACIB a BOB.

Obrazek

V neděli byl kromě Auri taktéž do mezitřídy přihlášen ještě jeden pes z Maďarska, corgi tentokrát posuzoval maďarský rozhodčí Dr. István Szetmár. Auri se panu rozhodčímu velmi líbila, dostala vynikající posudek a ocenění Výborná 1, CAC, CACIB. V boji o vítěze plemene zabojovala a získala i titul BOB. Měli jsme opravdu velkou radost. Zajímavé bylo, že ani jeden den nebyl přihlášen žádný pembroke.

I naši přátelé měli pěkné úspěchy, takže naše výprava byla velmi úspěšná.

Na další fotky z obou dnů, které pořídila Lída Machačová (CHS Royal Stuart), se můžete podívat na tomto odkaze http://royalstuart.rajce.idnes.cz/

Obrazek

Big success in Hungary

On Saturday at internatinal dog show in Budapest Auri took CAC, CACIB and BOB from hungarian judge Péter Harsányi.

On Sunday judged hungarian judge Dr. István Szetmár. Auri took CAC, CACIB and BOB again.

Photos from both days you can see here: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/ 

(Author: Lída Machačová - Royal Stuart kennel)

Obrazek

 

*******

10.5.2009

Mezinárodní výstava psů / International dog show Bratislava, SK

(rozhodčí / judge Hans Erik Pedersen, DK)

ObrazekO víkendu se v Bratislavě konaly hned dvě mezinárodní výstavy nazvané Spring Duodanube 2009. My jsme byli přihlášeni pouze na neděli, protože nás velmi zajímal posudek od tohoto dánského rozhodčího. Výstavy se zúčastnili pouze 3 cardiganky, pes nebyl přihlášen žádný. K naší velké radosti se Auri panu rozhodčímu líbila a v mezitřídě od něj dostala ocenění Výborná 1, CAC, CACIB a BOB.

V závěrečné soutěži o vítěze I. skupiny FCI byla navíc Auri vybrána do užšího výběru, což považujeme za veliký úspěch - posuzovala paní Natalija Nekrošiene z Litvy. 

Foto / photo by Eva Procházková a Škůrkovi

Auri - intermediate class - Excellent 1, CAC, CACIB and BOB

Obrazek

*******

27.4.2009

Už je to rok, co jsme si přivezli Auri. Při té příležitosti jsem pohledala několik fotek, které jsme při cestě do Tallinnu pořídili, a umístila jsem je na rajče.

Jsme moc rádi, že Auri máme. Děkujeme Ti Meri za tuto úžasnou psí dušičku.

Obrazek

One year ago we went to Tallinn (Estonia). There we met Meri Tuuli Aalto and subsequently we brought Auri to the Czech republic. Thank You Meri for this lovely girl.

Some photos from our journey to Estonia you can see here

*******

25.4.2009

Mezinárodní výstava psů / International dog show České Budějovice

(rozhodčí / judge Margit Brenner, A)

Na jih Čech jsme se vypravili den předem a páteční večer a noc jsme strávili u příbuzných v Kaplici, bylo to moc milé setkání po mnoha letech. Ráno jsme vyrazili směr České Budějovice, super bylo, že jsme nemuseli příliš brzy vstávat. Na výstavišti jsme pak téměř půl hodiny hledali náš kruh, organizátoři v tom měli docela zmatek, ještě že jsme tam byli včas a nejeli jsme na poslední chvíli. Naštěstí to byl jediný zádrhel, který nás ten den potkal. Na výstavě bylo celkem předvedeno 6 cardiganů (2 psi a 4 feny). Auri získala v mezitřídě vynikající posudek a ocenění Výborná 1, CAC. Následně porazila své 2 soupeřky a k naší velké radosti získala i CACIBa. Řidiče a pomocníka nám po celou dobu dělal tatínek, kterému za to tímto děkuji.

Fotečky nám poskytli Sommerovi a pan Dřevíkovský. Děkujeme. Více fotek zde

Obrazek

Auri - intermediate class - Excellent 1, CAC, CACIB

I would like to thanks Sommer´s family and Mr. Dřevíkovský for photos you can see here

Obrazek

*******

13.4.2009

Pasení Podkost / Herding Podkost, CZ

Na Velikonoční pondělí jsme si naplánovali výlet za ovečkami. V Podkosti se konalo tradiční velikonoční pasení se zkouškami, školením a také již třetím corgi trialem. Protože jsme úplní začátečníci, jeli jsme se s Auri v podstatě jen kouknout na ty, co již nějaké zkušenosti mají. A musím říct, že to pro nás bylo opravdu přínosné, protože jsme měli možnost vidět několik moc pěkných výkonů, ale hlavně jsme si konečně udělali o pasení konkrétnější představu. Nakonec jsme neodolali a šli jsme si práci s ovečkami také vyzkoušet. Velké díky patří Zuzce Černé, která nám při výcviku pomáhala. Co je potěšující, Auri má o ovečky opravdu velký zájem, ale je nutné zapracovat na poslušnosti (to ostatně víme už z dřívějška). Snad se nám podaří práci s ovečkami dopilovat a nějaké další akce se zúčastníme už jako startující.

Fotečky nám poskytl Pepa Škůrek. Díky Pepo

Obrazek

Obrazek

There were a shepherd dog training and third corgi trial in Podkost. My intention was to be a beholder only. Finally I decided we took part in the training. I would like to thank our friend Zuzka Černá for a help. Auri was so charmed, I hope we will take part in some trial in future.  

I thank our friend Pepa Škůrek for photos.

Obrazek

Obrazek

*******

4.4.2009

Národní výstava psů Ostrava / National dog show Ostrava, CZ

(rozhodčí / judge Tibor Havelka, SK)

Letošní národní výstavy v Ostravě se zúčastnili pouze 3 cardigani. Auri získala ve třídě otevřené od slovenského rozhodčího pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CAC

Auri - open class - Excellent 1, CAC

*******

22.3.2009

Mezinárodní výstava psů všech plemen Katowice, Polsko

International dog show Katowice, Poland

(rozhodčí / judge Anna Pulikowska-Klimonda, PL)

Na tuto výstavu jsme se vypravili v početné sestavě, protože jsme se s Auri přidali k velmi úspěšné výpravě německých ovčáků. Nejúspěšnější byl Indo Starý Samotár, který ve třídě šampionů získal od německého specialisty ocenění Výborný 1, CWC, CACIB a BOB a tím také splnil podmínky pro přiznání titulu Interšampion. Gratulujeme!

Cardiganů bylo přihlášeno celkem 9, předvedeno jich však bylo jen 7 (3 psi a 4 feny). Auri získala ve třídě otevřené ocenění Výborná 1, CWC a Res. CACIB.

Auri - open class - Excellent 1, CWC, Res. CACIB

*******

14.3.2009

Dnes se konala v Popůvkách u Brna  členská  schůze  Welsh corgi a kelpie klubu, kde byly také vyhlášeny výsledky vystavovatelské soutěže za rok 2008. Auri se stala neúspěšnějším cardiganem uplynulé výstavní sezóny.

Obrazek

Auri became the most winning cardigan 2008 in the Czech republic.

*******

7.3.2009

Klubová výstava britských pasteveckých plemen Graz, Rakousko

Club show - Austrian Club of British Pastoral Breeds Graz, Austria 

(rozhodčí / judge Friederike Kappacher, A)

Výstavy  jsme  se  zúčastnili  jako  jediní  zástupci  plemene welsh corgi cardigan. Auri získala v mezitřídě od rakouské paní rozhodčí velmi pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CACA, Sieger Graz (vítěz Grazu) a BOB.

Obrazek

Auri  was entered as the only cardigan. She got wonderful critique and was Excellent 1, CACA, Graz winner and BOB.

Obrazek

Oblastní výstava německých ovčáků Tlumačov (judge J. Zavadilík)

Regional show - german shepherds Tlumačov, CZ (judge J. Zavadilík, CZ)

V sobotu, když jsme byli s Auri v Rakousku, se konala také oblastní výstava německých ovčáků v Tlumačově. Ve třídě dospívajících se prezentoval Apol Kasmir Moravia, kterého velmi pěkně předvedla naše kamarádka Monika. Pan rozhodčí zadal Apolovi známku velmi dobrý (nejlepší možné ocenění v této třídě).

Obrazek

Apol Kasmir Moravia was handled by our friend Monika Prokopová (kennel Bri-Jack) and got very good (the best potential classification).

*******

1.3.2009

Šampion šampionů 2009 Leszno Polsko

Champion of champions 2009 Leszno Poland

Do polského Leszna jsme se vypravili s kamarádkou Lídou a její dalmatinkou Kyrou. Cesta byla dlouhá a únavná (celkem 10 hodin cesty autem), ale stálo to za to. Poté, co jsme dorazili na místo a já jsem se podívala do katalogu na naši konkurenci, vůbec jsem nedoufala v nějaké dobré umístění. Cardigany posuzovala paní rozhodčí Jadwiga Niciewicz z Polska. Celkem byli přihlášeni 4 cardigani - jeden pes a tři feny (všechno mnohonásobní vítězové prestižních soutěží). Konkurence byla tedy z našeho pohledu opravdu silná. Proto nás konečné druhé místo mezi fenami s oceněním výborná velmi potěšilo. Navíc jsme si odvezli stříbrnou medaili a hodně zajímavých zážitků. Zajímavé bylo, že soutěže se nezúčastnil žádný pembrok.

Obrazek

Lída s Kyrou dopadly ještě lépe, holky zabojovaly a dostaly se až do velkého finále. Sečteno a podtrženo: výlet se vydařil.

Na další fotečky z výstavy, které jsme s Lídou pořídily, se můžete podívat zde

Obrazek

Auri - second best bitch (silver medal) with excellent (three bitches in the show). Judged Jadwiga Niciewicz from Poland.

Some photos from this show you can see here - author: our friend Lida (kennel Royal Stuart) and me 

Obrazek

*******

27.2.2009

Auri je oficiálně Český junior šampion.

Auri is officially Czech junior champion now.

Obrazek

*******

20.2.2009

Skvělá zpráva / Great news

Dnes nám přišly výsledky rtg. vyšetření Apola (Apol Kasmir Moravia):

rtg. DKK 0/0, rtg. DLK 0/0

Apol Kasmir Moravia - HD A, ED A

*******

8.2.2009

Mezinárodní výstava psů Brno (rozhodčí Anna Redlicka, PL)

International dog show Brno, CZ (judge Anna Redlicka, PL)

O  tomto  víkendu  se  v  Brně  konaly  hned  dvě  mezinárodní  výstavy.  My  jsme byli s Auri přihlášeni pouze na neděli. Akci jsme pojali spíše jako výlet s možností setkat se a "pokecat" s několika přáteli. A jak jsme nakonec dopadli? Od polské paní rozhodčí dostala Auri v mezitřídě ocenění Výborná 2, Res. CAC, Res. CACIB.

Obrazek

Auri - intermediate class - Excellent 2, Res. CAC, Res. CACIB

*******

24.1.2009

Mezinárodní výstava psů Trenčín (rozhodčí Otakar Vondrouš, CZ)

International dog show Trenčín, SK (judge Otakar Vondrouš, CZ)

Tentokrát jsme se vypravili na Slovensko, kde se ve městě Trenčín konala mezinárodní výstava psů všech plemen. Přihlášeni byli celkem 4 cardigani. Auri se prezentovala v mezitřídě a dostala od českého rozhodčího Otakara Vondrouše velmi pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CAC, Res. CACIB.

Fotečky zde

Obrazek

Auri - intermediate class - Excellent 1, CAC, Res.CACIB

Some photos here

*******

17.1.2009

V  úterý  13.1.  jsme  úspěšně nakryli  Žanetku  (Žanka  Šešulkapsem Indo  Starý  Samotár. Jedná se o opakované spojení, protože štěňata z minulého spojení se nám velmi líbila. Pokud vše dobře dopadne, štěňátka se narodí v polovině března.

On Tuesday was mated Žanka Šešulka with Indo Starý Samotár. It is repeating combination. We expect puppies in the middle of March.

*******

11.1.2009

Národní výstava psů Olomouc (rozhodčí MVDr. Vladimír Fiala, CZ)

National dog show Olomouc, CZ (judge MVDr. Vladimír Fiala, CZ)

Letošní výstavní sezónu jsme začali v Olomouci. Na tuto výstavu byli celkem přihlášeni 4 cardigani (shodou okolností se jednalo výhradně o feny, pes nebyl přihlášen žádný). Auri získala v mezitřídě vynikající posudek a ocenění Výborná 1, CAC.

Na několik fotek z výstavy se můžete podívat zde

Obrazek

Auri won intermediate class. She was Excellent 1, CAC with wonderful critique at our first show this year. 

Some photos from this show you can see here

Archiv 2008